Wirus oznacza boom na eko jedzenie i roślinne zamienniki
Polacy zaczęli zwracać uwagę na to, co jedzą, i przestawili się na zdrowszy styl życia. Efekt to wielkie zwyżki sprzedaży produktów eko i roślinnych wersji wyrobów mięsnych PIOTR MAZURKIEWICZ
Poza ogromną zmianą w zwyczajach zakupowych pandemia koronawirusa wpłynęła w wielkim stopniu także na to, co Polacy jadali. Zamknięci w domach znacznie częściej sami gotowali i w efekcie widać wielki wzrost sprzedaży choćby produktów ekologicznych.
Wysokie zwyżki
– Ten rok był dla rynku żywności ekologicznej szczególny. Zwyżki i spadki sprzedaży obserwowaliśmy w zupełnie innych miesiącach niż w poprzednich latach, a wprowadzane na bieżąco obostrzenia praktycznie od razu wpływały na...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta