Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Delicje azjatyckiej kuchni

24 stycznia 2000 | Nauka i Technika | KF
źródło: Nieznane

NATURA

Chińczycy przyznają, że jedzą rzadkie gatunki zwierząt

Delicje azjatyckiej kuchni

Chińscy kuchmistrze nie mają skrupułów, kiedy wsadzają do garnka udko małego tygrysa bengalskiego

FOT. (C) AP

Ponad połowa z 23 tys. Chińczyków, biorących udział w sondażu, przyznała, że ostatnio jadła dania z dzikich zwierząt, także tych, które są chronione przez rząd jako rzadkie gatunki skrajnie zagrożone wyginięciem.

Badania sondażowe prowadzone przez ostatnie 4 miesiące w 21 największych chińskich miastach ujawniły, że dzikie zwierzęta prawnie chronione były sprzedawane na 91 bazarach z 218 sprawdzonych. Dania z nich były serwowane w 688 restauracjach z 1381 skontrolowanych - podała DPA powołując się na...

Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.

Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.

Ponad milion tekstów w jednym miejscu.

Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"

Zamów
Unikalna oferta
Brak okładki

Wydanie: 1915

Spis treści
Zamów abonament