Styl życia
- Szparagi wg Roberta Makłowicza
- Aleksy Antkiewicz
Wykorzystujmy sezon na szparagi. Trwa tak krótko...
ROBERT MAKŁOWICZ, dziennikarz, samkosz, autor popularnego cyklu "Podróże kulinarne Roberta Makłowicza"
SKŁADNIKI dwa pęczki szparagów 1/4 kostki masła cztery świeże pomidory 30 dag parmezanu (starczy dla dwóch osób)
Jestem przekonany, że każdy z nas ma jakąś ulubioną potrawę wiosenną. Ja mam ich co najmniej kilka. Kiedy jednak zaczyna się maj i na straganach można już kupić świeże, pachnące słońcem pomidory, to dla mnie najlepszy znak, że rozpocznie się wreszcie mój ulubiony sezon na szparagi. Ponieważ w naszym
...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta