Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Lepiej na rynku wołowiny

27 listopada 2001 | Ekonomia | PR ES

Unia Europejska Co to jest mięso

Lepiej na rynku wołowiny

Komisja Europejska zatwierdziła dyrektywę, która określa po raz pierwszy znaczenie słowa mięso na etykietach przetworów: wędlin, dań gotowych czy konserw.

Istniejąca dotąd jedyna definicja we wspólnocie nie rozróżnia tkanki mięśniowej, tłuszczu i podrobów - podkreśla komunikat opublikowany wczoraj w Brukseli. Taka definicja nie pozwalała na tworzenie etykiet, na których znajdowałyby się wszystkie...

Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.

Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.

Ponad milion tekstów w jednym miejscu.

Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"

Zamów
Unikalna oferta
Brak okładki

Wydanie: 2480

Spis treści

Listy

Zamów abonament