Paluszki w pięciu smakach
Paluszki w pięciu smakach
Rozmowa z Leszkiem Stelmachem, właścicielem Wytwórni pieczywa trwałego "Meanles"
Czy technik obróbki skrawaniem, prowadzący firmę budowlaną, poszerzoną o usługi z zakresu wystroju wnętrz, może opanować sztukę wypieku pieczywa trwałego?
Wypiek ciasta drożdżowego, gdy znana jest receptura, nie jest bardzo trudną czynnością. Zwłaszcza jeśli ma się nieco ponad 30 lat, bardzo się chce opanować nową umiejętność i odnieść sukces w nowej firmie, bo w poprzedniej nie ma zamówień. Udoskonalanie przepisu, tworzenie nowych wyrobów to już trudniejsze zadanie. Zanim udało mi się upiec smaczne, chrupiące i przez trzy miesiące utrzymujące świeżość paluszki o coraz to nowych smakach, zużyłem wiele kilogramów mąki, tłuszczu,...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta