Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Paluszki w pięciu smakach

15 grudnia 1994 | Moje Pieniądze | LO

Paluszki w pięciu smakach

Rozmowa z Leszkiem Stelmachem, właścicielem Wytwórni pieczywa trwałego "Meanles"

Czy technik obróbki skrawaniem, prowadzący firmę budowlaną, poszerzoną o usługi z zakresu wystroju wnętrz, może opanować sztukę wypieku pieczywa trwałego?

Wypiek ciasta drożdżowego, gdy znana jest receptura, nie jest bardzo trudną czynnością. Zwłaszcza jeśli ma się nieco ponad 30 lat, bardzo się chce opanować nową umiejętność i odnieść sukces w nowej firmie, bo w poprzedniej nie ma zamówień. Udoskonalanie przepisu, tworzenie nowych wyrobów to już trudniejsze zadanie. Zanim udało mi się upiec smaczne, chrupiące i przez trzy miesiące utrzymujące świeżość paluszki o coraz to nowych smakach, zużyłem wiele kilogramów mąki, tłuszczu,...

Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.

Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.

Ponad milion tekstów w jednym miejscu.

Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"

Zamów
Unikalna oferta
Brak okładki

Wydanie: 349

Spis treści
Zamów abonament