Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Nie samą musaką Grecy żyją

02 maja 2002 | Magazyn | PB
źródło: Nieznane
źródło: Nieznane

Na podniebieniu

Piotr Bikont

FOT. ANDRZEJ WIKTOR

Nie samą musaką Grecy żyją

Przepisy

Ilustrował Andrzej Szewczenko

O kuchni greckiej wiemy bardzo niewiele. Działa nad Wisłą kilka greckich restauracji, ale ich jadłospis przeważnie ogranicza się do kilku najbanalniejszych potraw, w dodatku kiepsko przyrządzonych. A tak, jak polska kuchnia nie kończy się na barszczu, żurze i bigosie, tak i w greckiej, poza zupą cytrynową, musaką i taramasalatą istnieje mnóstwo ciekawych, pysznych potraw.

Tym bardziej trzeba zwrócić uwagę na wydaną po polsku książkę Susie Jacobs "Kuchnia wysp greckich". Ukazała się już kilka lat temu, ale wciąż jeszcze widuję ją w księgarniach. Jest to książka nie tylko ładna, ale i szalenie ciekawa. Przede wszystkim zawiera zaskakująco...

Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.

Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.

Ponad milion tekstów w jednym miejscu.

Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"

Zamów
Unikalna oferta
Brak okładki

Wydanie: 2609

Spis treści

Regiony Polski - Warmińsko-Mazurskie

Regiony Polski - Podlaskie

Regiony Polski - Dolnośląskie

Zamów abonament