Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Co jemy w lodach, jogurtach i śmietanie

11 kwietnia 2003 | Prawo | AG

Cło Dodatki do żywności to jednak substancje odżywcze

Co jemy w lodach, jogurtach i śmietanie

Dodatki do nabiału - lodów, jogurtu, śmietany - są produktami spożywczymi. Dlatego trzeba od nich płacić 20-proc. cło, a nie zerowe, przysługujące związkom chemicznym, jak chciał importer - orzekł 2 kwietnia NSA.

Sąd zajmował się dodatkami do lodów, jogurtów i śmietany sprawiającymi, że są one zdatne do spożycia, mimo że stoją na...

Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.

Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.

Ponad milion tekstów w jednym miejscu.

Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"

Zamów
Unikalna oferta
Brak okładki

Wydanie: 2897

Spis treści

Dobre, lepsze, najlepsze

Zamów abonament