Produktów wiele, a przepisów brak
Produktów wiele, a przepisów brak
Z roku na rok wzrasta zainteresowanie konsumentów żywnością wysokiej jakości
FOT. KATARINA STOLTZ
Po integracji z Unią Europejską szansą dla wielu gospodarstw rolnych i małych zakładów przetwórczych może stać się produkcja żywności wysokiej jakości. Z roku na rok wzrasta zarówno zainteresowanie konsumentów tego typu produktami, jak również pomoc Brukseli dla jej wytwórców. W Polsce brakuje jednak spójnych przepisów, które pozwalałyby takie produkty wprowadzać do obrotu handlowego.
Unia Europejska promuje wytwarzanie wysokojakościowej żywności od 1992 roku, czyli od reformy Wspólnej Polityki Rolnej (WPR) zwanej reformą MacSharry'ego. Wtedy...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta