Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Produktów wiele, a przepisów brak

22 grudnia 2003 | Polska-Unia Europejska | JJ
źródło: Nieznane

Wciąż nie powstało spójne prawo pozwalające chronić nasze regionalne specjały

Produktów wiele, a przepisów brak

Z roku na rok wzrasta zainteresowanie konsumentów żywnością wysokiej jakości

FOT. KATARINA STOLTZ

Po integracji z Unią Europejską szansą dla wielu gospodarstw rolnych i małych zakładów przetwórczych może stać się produkcja żywności wysokiej jakości. Z roku na rok wzrasta zarówno zainteresowanie konsumentów tego typu produktami, jak również pomoc Brukseli dla jej wytwórców. W Polsce brakuje jednak spójnych przepisów, które pozwalałyby takie produkty wprowadzać do obrotu handlowego.

Unia Europejska promuje wytwarzanie wysokojakościowej żywności od 1992 roku, czyli od reformy Wspólnej Polityki Rolnej (WPR) zwanej reformą MacSharry'ego. Wtedy...

Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.

Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.

Ponad milion tekstów w jednym miejscu.

Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"

Zamów
Unikalna oferta
Brak okładki

Wydanie: 3108

Spis treści
Zamów abonament