Jak uratować Polski Cukier
Jak uratować Polski Cukier
Ceny zbytu cukru
Z powodu niskich cen cukru Krajowa Spółka Cukrowa Polski Cukier może zbankrutować jeszcze przed przystąpieniem Polski do Unii Europejskiej. Najprostszym wyjściem byłoby dokapitalizowanie spółki, ale na to trzeba znaleźć pieniądze.
Przeciętna cena, po jakiej można dziś kupić cukier w cukrowni, wynosi 1,30 zł za kilogram, choć trafiają się oferty korzystniejsze: 1,25, a nawet 1,15 zł za kilogram - mówili posłowie na wczorajszym posiedzeniu Sejmowej Komisji Rolnictwa i Rozwoju...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta