Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Jak uratować Polski Cukier

08 stycznia 2004 | Ekonomia | ES

Sejm Pomysły posłów

Jak uratować Polski Cukier

Ceny zbytu cukru

Z powodu niskich cen cukru Krajowa Spółka Cukrowa Polski Cukier może zbankrutować jeszcze przed przystąpieniem Polski do Unii Europejskiej. Najprostszym wyjściem byłoby dokapitalizowanie spółki, ale na to trzeba znaleźć pieniądze.

Przeciętna cena, po jakiej można dziś kupić cukier w cukrowni, wynosi 1,30 zł za kilogram, choć trafiają się oferty korzystniejsze: 1,25, a nawet 1,15 zł za kilogram - mówili posłowie na wczorajszym posiedzeniu Sejmowej Komisji Rolnictwa i Rozwoju...

Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.

Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.

Ponad milion tekstów w jednym miejscu.

Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"

Zamów
Unikalna oferta
Brak okładki

Wydanie: 3120

Spis treści
Zamów abonament