Konsument tylko skorzysta
Prof. Roman Urban z Instytutu Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej
Konsument tylko skorzysta
(c) RAFAŁ GUZ
Rz: Panie profesorze, ze stanu przygotowań polskiego przetwórstwa do standardów Unii Europejskiej wynika, że wiele zakładów mięsnych i mleczarskich trzeba będzie 1 maja zamknąć. Te, które zostaną, w dużej części będą firmami z udziałem kapitału zagranicznego. Czy nie ma niebezpieczeństwa, że te dwie branże znajdą się w większości w rękach inwestorów z zagranicy?
PROF. ROMAN URBAN: Nie ma takiego niebezpieczeństwa. W obu tych...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta