Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Konsument tylko skorzysta

13 stycznia 2004 | Ekonomia | ES
źródło: Nieznane

ROZMOWA NA GORĄCO

Prof. Roman Urban z Instytutu Ekonomiki Rolnictwa i Gospodarki Żywnościowej

Konsument tylko skorzysta

(c) RAFAŁ GUZ

Rz: Panie profesorze, ze stanu przygotowań polskiego przetwórstwa do standardów Unii Europejskiej wynika, że wiele zakładów mięsnych i mleczarskich trzeba będzie 1 maja zamknąć. Te, które zostaną, w dużej części będą firmami z udziałem kapitału zagranicznego. Czy nie ma niebezpieczeństwa, że te dwie branże znajdą się w większości w rękach inwestorów z zagranicy?

PROF. ROMAN URBAN: Nie ma takiego niebezpieczeństwa. W obu tych...

Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.

Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.

Ponad milion tekstów w jednym miejscu.

Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"

Zamów
Unikalna oferta
Brak okładki

Wydanie: 3124

Spis treści
Zamów abonament