Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Niezdrowy hodowlany przysmak

13 stycznia 2004 | Nauka i Technika | NK

Biologia Kontrowersyjna opinia kanadyjskich i amerykańskich naukowców o łososiach

Niezdrowy hodowlany przysmak

Łososie pochodzące z hodowli zawierają znacząco więcej substancji rakotwórczych niż łososie łowione w stanie dzikim. Różnica jest na tyle duża, że należy ograniczyć spożycie łososi hodowlanych.

Zawartość substancji rakotwórczych jest na tyle wysoka, że spożywanie raz w miesiącu posiłku, w skład którego wchodzi nieco ponad 200 gramów hodowlanego łososia, stanowi ryzyko niemożliwe do akceptowania - stwierdzili badacze ze State University of New York;...

Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.

Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.

Ponad milion tekstów w jednym miejscu.

Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"

Zamów
Unikalna oferta
Brak okładki

Wydanie: 3124

Spis treści
Zamów abonament