Niezdrowy hodowlany przysmak
Niezdrowy hodowlany przysmak
Łososie pochodzące z hodowli zawierają znacząco więcej substancji rakotwórczych niż łososie łowione w stanie dzikim. Różnica jest na tyle duża, że należy ograniczyć spożycie łososi hodowlanych.
Zawartość substancji rakotwórczych jest na tyle wysoka, że spożywanie raz w miesiącu posiłku, w skład którego wchodzi nieco ponad 200 gramów hodowlanego łososia, stanowi ryzyko niemożliwe do akceptowania - stwierdzili badacze ze State University of New York;...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta