Smaczne, zdrowe, mało popularne
Niestety, Polacy zjadają mało ryb. A te są i smaczne, i zdrowe - zachęca profesor Piotr Bykowski z Morskiego Instytutu Rybackiego w Gdyni. Zdarza się, że coś, co szczególnie trafi w gusta konsumentów, staje się przedmiotem sporów przed sądem. Z rozstrzygnięciem przed Sądem Najwyższym włącznie.
- Średnia światowa wynosi 15 kilogramów rocznie na jedną osobę. W Unii Europejskiej spożycie ryb i przetworów wynosi 21 kilogramów. Tymczasem w Polsce 12 -...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta