Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Smaczne, zdrowe, mało popularne

08 czerwca 2004 | Regiony Polski | NP

Smaczne, zdrowe, mało popularne

Niestety, Polacy zjadają mało ryb. A te są i smaczne, i zdrowe - zachęca profesor Piotr Bykowski z Morskiego Instytutu Rybackiego w Gdyni. Zdarza się, że coś, co szczególnie trafi w gusta konsumentów, staje się przedmiotem sporów przed sądem. Z rozstrzygnięciem przed Sądem Najwyższym włącznie.

- Średnia światowa wynosi 15 kilogramów rocznie na jedną osobę. W Unii Europejskiej spożycie ryb i przetworów wynosi 21 kilogramów. Tymczasem w Polsce 12 -...

Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.

Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.

Ponad milion tekstów w jednym miejscu.

Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"

Zamów
Unikalna oferta
Brak okładki

Wydanie: 3247

Spis treści

Wybory do Parlamentu Europejskiego 2004

Zamów abonament