Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Wydarzenia naukowe

01 lipca 2004 | Nauka i Technika | DN

WYDARZENIA NAUKOWE

Jeszcze zdrowsze mleko

Rusza w Polsce produkcja mleka wzbogaconego substancjami zmniejszającymi ryzyko zawału serca. Substancje te, to tzw. kwasy tłuszczowe omega-3 oraz witaminy A, C i E. Mleko produkowane będzie przez Spółdzielnię Mleczarską Sudowia z Suwałk.

Kwasy tłuszczowe omega-3 w naturze występują przede wszystkim w tłuszczu morskich ryb. Takie też będzie pochodzenie kwasów tłuszczowych dodawanych do mleka...

Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.

Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.

Ponad milion tekstów w jednym miejscu.

Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"

Zamów
Unikalna oferta
Brak okładki

Wydanie: 3266

Spis treści
Zamów abonament