Swatanie win
Według Wojciecha Bońkowskiego‚ który zajmuje się w Sekrecie wyborem win do restauracyjnej piwniczki i ich "swataniem" z daniami‚ do dań kuchni polskiej najbardziej pasują wina Europy Środkowej: austriackie‚ węgierskie‚ niemieckie. - Im bardziej oddalamy się geograficznie od Polski‚ tym mniej wina będą pasować - mówi. W Sekrecie dużą wagę przykłada się do win białych‚ które świetnie pasują do pierogów‚ kapusty‚ ryb. Bońkowski: - Lubimy je i chcemy do nich zachęcać gości. Kelnerzy są...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta