KWESTIONARIUSZ KULINARNY
Paweł Oszczyk‚ szef kuchni restauracji La Rotisserie w hotelu La Regina
Jestem kucharzem od... urodzenia. Mój mistrz to... Bernard Lussiana‚ Francuz‚ niegdysiejszy szef kuchni w hotelu Bristol. Obecnie w Portugalii. Wciąż utrzymujemy kontakty. Pracowaliśmy razem przez 5 lat. Za jego czasów restauracja Malinova była na światowym poziomie. Moje popisowe danie... carpaccio z tuńczyka z kolendrą i imbirem‚ na sałatce z kopru włoskiego i musie z selera. Moje ulubione danie... sałatka caprese - z pomidorów‚ mozzarelli i bazylii. Robi się ją bardzo szybko i łatwo. Pierwszy raz w życiu...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta