PEJZAŻ BRETOŃSKI POPIJANY CYDREM
18 lutego 2005 | Warszawski Informator Rzeczpospolitej | MK
PEJZAŻ BRETOŃSKI POPIJANY CYDREM Czy istnieje fasolka po bretońsku? W Bretanii nie. Mimo to w restauracji Absynt‚ która od dziś (18.02) do końca marca zaprasza na sezon bretoński zorganizowany w związku z wystawą "Bretania i malarze polscy w Bretanii" w Muzeum Narodowym‚ przygotowano pyszną formę fasolki w sosie pomidorowym (bez mięsa!) jako wyraz przyjaźni polsko-bretońskiej. (c) RAFAŁ GUZ
Pejzaż Bretanii jest dziki i surowy....
Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta