Pod skrzydłami bociana
W gospodarstwie Tarasiewiczów w Tartaku nad Wigrami nawet bydło przyuczone jest do turystów. Nauka dojenia krów to dla przyjezdnych z miast wielka atrakcja. Wielkim powodzeniem cieszy się również ubijanie masła w drewnianej masielnicy
Na drugim końcu kraju, w Komańczy w Bieszczadach, właściciel gospodarstwa agroturystycznego Roman Być proponuje gościom pieczenie chleba oraz "wieczorne pogaduszki i rozmowy o historii Bieszczad". Inni gospodarze kupują bryczki, łódki i rowery, wyszukują przepisy na dawne regionalne potrawy i dekorują zagrody starymi sprzętami - wszystko po to, by turyści zasmakowali...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta