Yuki wciąż brak
18 sierpnia 2005 | Piąta Aleja | AU
Yuki wciąż brak W dzieciństwie - na Kubie - najczęściej jadałem grochówkę i makrelę. Ale pamiętam też smak wyśmienitych niesłodkich bananów, które smaży się na oleju na złoty kolor i podaje na słono, oraz yuki, korzennej rośliny, która smakuje podobnie jak ziemniaki, z tym że polewa się ją sosem z oliwy z oliwek, czosnku, soli, pieprzu i octu winnego. Jose Torres muzyk, założyciel pierwszej w Polsce orkiestry salsowej
Mój ojciec świetnie gotował. Niestety, nie odziedziczyłem po nim zdolności kulinarnych. W mojej rodzinie co czwarte pokolenie nabywa te umiejętności. Specjalnością ojca były kalmary wsosie własnym. Jak wracałem ze szkoły, zapach niósł się z...
Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta