Rodzinne receptury i tradycyjne garnki
- Produkty regionalne to szansa dla naszych gospodarstw. Wielu podlaskich specjałów nie powstydziłaby się cała Unia Europejska. Dlatego będziemy zabiegać w Komisji Europejskiej o ich promocję i rejestrację - mówi Halina Dundziło, dyrektor Departamentu Rolnictwa w Urzędzie Marszałkowskim.
Pierwszy w Polsce na listę produktów tradycyjnych w Ministerstwie Rolnictwa wpisany został tatarski pierekaczewnik. Szansę na rejestrację mają ogórki kwaszone i sękacz.
Produkowane tradycyjną metodą sery dojrzewające z Korycina i Wiżajn wygrywają konkursy i zachwycają niepowtarzalnym smakiem Holendrów i Francuzów....
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta