PRZYJDŹ Z MENAŻKĄ PO PIEROŻKI
Bar ekologiczny. Nie używają tu mięsa, ryb, jajek, półproduktów, zup i sosów w proszku, mikrofali. Bardzo przystępne ceny. Menu zmienia się często, jest oparte głównie na warzywach sezonowych, owocach, pełnoziarnistej mące i ryżu. Latem dużo szpinaku - w sałatkach, naleśnikach, tartach, pierogach, ale także z ciecierzycą, z papryką, z kiełkami, z selerem, z tofu. Rano śniadania (m. in. tosty z masłem orzechowym, miodem, humusem, słodkie bułeczki), od godziny 12 serwowane są już dania ciepłe. Pyszne są tu tybetańskie pierożki Momo z nadzieniem warzywnym, przygotowywane na parze (9 zł). Dania można kupować na wynos. W ramach zachęcania klientów do ochrony środowiska właściciele sugerują klientom korzystanie z własnych, domowych pojemników.
Monika Kucia Bar wegetariański Momo, ul. Dietla 49, tel. 0603 926 479, czynne w godz. 8 - 20, płatność gotówką