WPŁYW ANIOŁÓW NA GASTRONOMIĘ
Trzynastowieczne wnętrza, międzynarodowe menu, magiczna atmosfera. W karcie np. prosię (38,60 zł) nadziewane polędwiczkami z brusznicą (tak w Krakowie mówi się na borówki) i zupa rybna z sandaczem, łososiem i krewetkami aromatyzowana szafranem (18,10 zł), w sezonie sałata z bundzem (od maja do października, potem owce zachodzą w ciążę), leśne kurki w śmietanie z pietruszką (19,60 zł). Domowe pierogi z grzybami i kapustą autorstwa szefa kuchni Tomasza Lisa zdobywają co roku najwyższe wyróżnienia na Festiwalu Pierogów w Krakowie. Dodatkową atrakcją jest sklepik z wędlinami lisieckimi (m. in. od Staszka Mądrego z Nowej Wsi Szlacheckiej), oscypkami od baców z Podhala, wędzonymi po góralsku pstrągami i wiejskim chlebem.
Monika Kucia Pod Aniołami, ul. Grodzka 35, tel. +12 421 39 99, 430 21 13, czynne codziennie od godz. 13 do 24