Dla seniorów, dzieci i smakoszy
atuty: - wykorzystanie walorów turystycznych - nieduże nakłady finansowe - biznes rodzinny słabości: - sezonowość działalności - sposób dystrybucji produktów
Projekt ma naszym zdaniem spore szanse na realizację. Autor biznesplanu chciałby sprzedawać przetwory z owoców i warzyw wytwarzane tradycyjną metodą. Turyści mogliby obserwować bądź uczestniczyć w procesie przygotowywania przetworów, a następnie je kupić. Przedsięwzięcie nastawione jest na turystów wypoczywających na pograniczu Warmii i Mazur. Tam żona autora projektu ma dom. Do prowadzenia działalności niezbędna będzie adaptacja budynku gospodarczego, doprowadzenie mediów oraz zakup urządzeń kuchennych umożliwiających jednoczesną pracę kilku osób na różnych stanowiskach. Niezbędne będą także inwestycje pozwalające spełnić normy sanitarne. Na ten cel zostaną przeznaczone środki własne (20 tys. zł) oraz dotacja z urzędu pracy (11 tys. zł). Klientami firmy mają być goście...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta