Rodzinny smak po włosku
Do Rusticoni można iść śmiało, jeśli lubimy włoskie smaki. Restaurację prowadzi małżeństwo Ariadna i Tullio Rusticoni, w lokalu kręci się także dobroduszny padre, mniemam, że to ojciec Rusticoni. Restauratorzy sprowadzają do swojego ristorante włoskie produkty - sery, szynkę, warzywa, natomiast na miejscu robią makarony, co nie zdarza się zbyt często w warszawskich restauracjach. Jedzenie jest tu proste, klasyczne, przewidywalne. Gdyby nie to, że nie działa klimatyzacja i podczas upału jest potwornie duszno, można by ulec złudzeniu, że przenieśliśmy się na włoską prowincję. Sprzyja temu wystrój (wydaje mi się, że w dużej mierze pozostawiony po poprzedniku, czyli...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta