Krowa z bliska
16 września 2005 | Moje Podróże | GŁ
ROZMOWA Krowa z bliska Każde gospodarstwo agroturystyczne w Bieszczadach stara się mieć swoją specjalność. Jedni wyplatają koszyki z wikliny, inni kręcą kwiaty z bibułki. Odżywają prawie zapomniane tradycje i lokalna kuchnia. Roman Glapiak, wiceprezes stowarzyszenia Galicyjskie Gospodarstwa Gościnne Bieszczady, właściciel gospodarstwa w Dźwiniaczu Dolnym koło Ustrzyk Dolnych Co tak u pana dymi w obejściu, panie prezesie?
Roman Glapiak: - To piec chlebowy opalany drewnem. Naraz wypiekam czterdzieści bochenków. Chleb domowy to w moim gospodarstwie podstawowy produkt turystyczny. Każde gospodarstwo agroturystyczne w Bieszczadach stara się...
Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta