Zaczął się sezon na parówki
08 października 2005 | Ekonomia | AS
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY Firmy mięsne walczą o młodych klientów Zaczął się sezon na parówki Parówki są najczęściej kupowanym przetworzonym wyrobem mięsnym, a rynek ten wart jest rocznie około 2 miliardów złotych. Polscy producenci parówek nie mogą narzekać na brak popytu (c) ANDRZEJ IWANCZUK/REPORTER
Najwięcej parówek sprzedaje się w czasie roku szkolnego. Indykpol, produkujący parówki z mięsa indyczego,...
Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta