ŻEBERKA PALCE LIZAĆ!
25 listopada 2005 | Warszawski Informator Rzeczpospolitej | MK
POLECAMY LOUISIANA ŻEBERKA PALCE LIZAĆ! Kuchnia cajun to sztuka gotowania z amerykańskiego stanu Luizjana. Oparta jest na francuskiej kuchni (w XVIII wieku dotarli tu osadnicy z Francji, którzy odmówili złożenia przysięgi wierności Brytyjczykom) dostosowanej do gorącego klimatu nadrzecza Missisippi. (c) PIOTR GĘSICKI
Używa się tu mnóstwa pikantnych przypraw, warzyw i owoców morza oraz raków. Słynne są luizjańskie wędliny: boudin - rodzaj kiszki z krwią i pikantna...
Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta