KOMPOZYCJE W RESTAURACJACH
Filet mignon - to najdelikatniejsza część polędwicy, jej "ogonek". Jeśli jest naprawdę dobrej jakości, można go kroić widelcem. Filet to gruby plaster mięsa bez kości, a mignon po francusku znaczy drobny, mały. W restauracji Blue Cactus dostaniemy teraz filet mignon z sześciu różnych polędwic: renifera karibu (porcja mniejsza 200 g za 75 zł, porcja większa 250 g za 90 zł), jelenia (70 - 85 zł), sarny (70 - 90 zł), dzika (60 - 75 zł), wołowiny argentyńskiej (65 - 75 zł) i wołowiny polskiej (45 - 55 zł).
W zależności od preferencji...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta