W krainie makaronów
Wakacyjne podróże kulinarne
W krainie makaronów
Kiedy zdrożeni i spragnieni zasiądziemy przy upragnionym stole małej tratorii, na początek polecam marynowane cuda: grzybki (funghi con aceto i olio), paprykę (peperoncini) , karczochy (carciofini), oliwki (olive nero all aceto), selery (sedani). Do tego dodamy anchois (acciughe) czy sałatę (lattuga). Innym wariantem może być pyszna szynka włoska (prosciutto) ze świeżymi figami lub melonem. Ja przepadam za faszerowanymi (imbotiti) karczochami. Zakąska to antipasto, po czym...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta


![[?]](https://static.presspublica.pl/web/rp/img/cookies/Qmark.png)