Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

W krainie makaronów

19 lipca 1995 | Moje Podróże | NS

Wakacyjne podróże kulinarne

W krainie makaronów

Kiedy zdrożeni i spragnieni zasiądziemy przy upragnionym stole małej tratorii, na początek polecam marynowane cuda: grzybki (funghi con aceto i olio), paprykę (peperoncini) , karczochy (carciofini), oliwki (olive nero all aceto), selery (sedani). Do tego dodamy anchois (acciughe) czy sałatę (lattuga). Innym wariantem może być pyszna szynka włoska (prosciutto) ze świeżymi figami lub melonem. Ja przepadam za faszerowanymi (imbotiti) karczochami. Zakąska to antipasto, po czym...

Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.

Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.

Ponad milion tekstów w jednym miejscu.

Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"

Zamów
Unikalna oferta
Brak okładki

Wydanie: 534

Spis treści
Zamów abonament