Imprezy z postnymi daniami czy z udziałem didżeja
Początek grudnia to ostatni moment, aby zdecydować się na organizację przyjęcia wigilijnego dla pracowników. W połowie grudnia czy tuż przed świętami zarezerwowanie sali w restauracji lub pubie może okazać się niemożliwe, a ceny za dowóz potraw do firmy dużo wyższe niż przy zamówieniach składanych wcześniej.
Już teraz trudno jest znaleźć wolny termin w pierwszej połowie grudnia, ale, jak wyjaśniono nam w warszawskiej restauracji Róża Wiatrów, dzieje się tak z powodu łączenia imprezy świątecznej z mikołajkami.
- Mamy wolne terminy 15, 18 i 19 grudnia, natomiast wszystko w pierwszym tygodniu jest już zarezerwowane. Zwykle pod koniec listopada zaczynamy przygotowywać się do realizacji zleceń, czyli uzgadniamy jadłospis, udekorowanie sali, i czekamy na zaliczki - informuje szefowa sali w Róży Wiatrów.
- Mamy wiele sal, na trzech poziomach, więc mniejsze są problemy z umieszczeniem gości, jednak w połowie grudnia nawet u nas trudno znaleźć wolny termin -...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta