Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Za co kochamy Bułgarię i Rumunię

30 grudnia 2006 | Druga strona | KZ
źródło: Nieznane

NOWI CZŁONKOWIE UE Za co kochamy Bułgarię i Rumunię

Andrzej Papierz, były dyrektor Instytutu Polskiego w Sofii Bułgaria: uzdrowiska i rakija

Każdy Polak, jeśli choć raz był w Bułgarii, zapamięta potrawy bułgarskiej kuchni. Sałatkę szopską, bez której Bułgar nie potrafi wyobrazić sobie obiadu. Banicę, czyli bardzo cienkie francuskie ciasto, jak pergamin, zapiekane ze słonym serem. Sirene po szopsku, czyli zapiekany słony ser z ostrą papryką, pomidorami i jajkiem sadzonym na górze. Wreszcie rakiję. Lubię...

Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.

Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.

Ponad milion tekstów w jednym miejscu.

Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"

Zamów
Unikalna oferta
Brak okładki

Wydanie: 4029

Spis treści
Zamów abonament