Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Pod pierzyną parzonej cebuli

30 grudnia 2006 | Styl życia | TC

OD KUCHNI Pod pierzyną parzonej cebuli Z mężem staramy się chociaż raz w roku odwiedzić Kraków. Ja czuję się tam dobrze‚ miasto piękne i skalą przypomina mi moją Florencję.

Wszędzie można dotrzeć pieszo, przyglądając się architekturze utrzymanej w dość dobrym stanie. Jeździmy do Krakowa także, by dobrze zjeść, bo restauracje są lepsze niż te w stolicy. Jarema na placu Matejki proponuje polską kuchnią kresową. Wnętrza są przytulne, ale bez szaleństwa typu "jabłka i świeczki, gdzie się da"‚...

Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.

Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.

Ponad milion tekstów w jednym miejscu.

Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"

Zamów
Unikalna oferta
Brak okładki

Wydanie: 4029

Spis treści
Zamów abonament