Gotowanie na wysoki połysk
Zanim rozpoczniemy zmiany w kuchni, powinniśmy dobrze rozplanować powierzchnię. Warto pamiętać, by sprzęty i produkty konieczne do przygotowania posiłku znajdowały się w zasięgu ręki. Nawet jeśli mamy dużą kuchnię, powinniśmy zgromadzić wszystko na powierzchni nie większej niż 15 mkw.
Sprzęty i blaty robocze powinny tworzyć pewien ciąg zgodny z kolejnością czynności, jakie wykonujemy przy gotowaniu. Ten kuchenny pasaż powinna otwierać lodówka, z której wyjmuje się żywność, obok należy umieścić zlewozmywak, dalej kuchnię. Tuż przy niej warto wygospodarować miejsce na blacie, gdzie można by postawić gorące naczynia.
Drzwi w linii wypukłejJakie meble wybrać, by były ładne, modne i wygodne?
-Nie ma czegoś takiego jak moda na meble w kuchni, choć w danym sezonie jedne podobają się bardziej, inne mniej -mówi Małgorzata Więch, projektantka wnętrz.
Jej zdaniem obecnie najbardziej poszukiwane są meble o prostych formach. Coraz częściej też klienci chowają w szafkach cały sprzęt AGD. - Dziś nie...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta