Czas na bakłażany -- moussaka
Podróże kulinarne
Czas na bakłażany -- moussaka
Rena Salaman, autorka dobrej książki o greckiej kuchni, utrzymuje, iż moussaka, jedna z najpopularniejszych na świecie potraw greckich, musi być przyrządzana z bakłażanów (i to świeżych) , ale zapewne nie wie, iż istnieje musaka (będą używał spolszczonej nazwy) arabska i bułgarska, być może skopiowana z greckiej (lub na odwrót) , wędrówki potraw bowiem, tak jak ludów, są bardzo zagmatwane.
Kilo pięknych fioletowo lśniących, raczej podłużnych,...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta