Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Czas na bakłażany -- moussaka

25 października 1995 | Moje Podróże | NS

Podróże kulinarne

Czas na bakłażany -- moussaka

Rena Salaman, autorka dobrej książki o greckiej kuchni, utrzymuje, iż moussaka, jedna z najpopularniejszych na świecie potraw greckich, musi być przyrządzana z bakłażanów (i to świeżych) , ale zapewne nie wie, iż istnieje musaka (będą używał spolszczonej nazwy) arabska i bułgarska, być może skopiowana z greckiej (lub na odwrót) , wędrówki potraw bowiem, tak jak ludów, są bardzo zagmatwane.

Kilo pięknych fioletowo lśniących, raczej podłużnych,...

Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.

Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.

Ponad milion tekstów w jednym miejscu.

Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"

Zamów
Unikalna oferta
Brak okładki

Wydanie: 601

Spis treści
Zamów abonament