Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Informacje

15 kwietnia 1995 | Ekonomia | AS

Informacje

Konserwy

Zainteresowanie konserwami przed świętami trochę wzrosło. Oferta jest jednak nadal skromna. Na Giełdzie Śląskiej konserwa turystyczna, 200-450 g, była wcenie 1, 26-2, 54 zł, gulasz angielski, 200-450 g-- od 1, 97 do 3, 71 zł, konserwa tyrolska, 200-430 g-- od 1, 47 do 2, 82 zł, paprykarz bałkański, 200-400 g-- od 1, 07 do 2, 03 zł, przysmak śniadaniowy, 200-425 g-- od 1, 34 do 2, 45 zł, mielonka wołowa, 200-850 g-- od 1, 18 do 3, 21 zł, pasztet wiejski, 190-290 g-- od 1, 13 do 1, 5 zł, pasztet mazowiecki, 190-410 g-- od 0, 8 do 1, 31 zł. Na Giełdzie Galicyjskiej konserwa turystyczna, 300 g, kosztowała 2, 09 zł, gulasz angielski, 300 g-- 2, 73 zł plus VAT. Gorzowska Giełda Rolno-Spożywcza sprzedawała mielonkę wołową, 200-300 g, od 1, 33 do 1, 87 zł, konserwę turystyczną 190-300 g-- od 1, 5 do 2, 21 zł, szynkę mieloną, 200-300 g-- od 1, 95 do 2, 93 zł, konserwę tyrolską, 200-300 g-- od 1, 51 do 2, 15 zł, mielonkę toruńską, 200-295 g-- od 1, 61 do 2, 26 zł, gulasz turystyczny, 200-295 g-- od 1, 66 do 2, 02 zł. Na Białostockiej Giełdzie Wschodniej konserwa tłuszczowo-mięsna, 800 g, miała cenę 0, 95 do 1, 3 USD.

Warzywa, owoce

Ceny ziemniaków...

Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.

Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.

Ponad milion tekstów w jednym miejscu.

Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"

Zamów
Unikalna oferta
Brak okładki

Wydanie: 456

Spis treści
Zamów abonament