Grube kasze, makarony razowe i bataty
Rozmowa | Ewa Sypnik-Pogorzelska, dietetyk
Rz: Jemy coraz więcej makaronów i coraz mniej ziemniaków. Jak to się przekłada na nasze zdrowie?
Ewa Sypnik-Pogorzelska: Zarówno makaron, jak i ziemniaki są wartościowe. Choć oczywiście mogą być mniej zalecane dla niektórych osób. Ziemniaki są mniej kaloryczne, ale mają gorszy PR, a przecież są źródłem witaminy C, potasu czy fosforu. Mają jednak wysoki indeks...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta