Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Garnek z historią

14 sierpnia 2021 | Plus Minus
źródło: materiały prasowe

Więcej historii niż w jakimkolwiek zabytku można znaleźć w jedzeniu – to myśl przewodnia książki pt. „Obiad w Rzymie. Historia świata w jednym posiłku" Andreasa Viestada. Norweski szef kuchni i felietonista kulinarny przyznaje, że fundamentem jego najnowszej publikacji było niemal 50 tys. posiłków, które sam zjadł lub przygotował.

Główną osią opowieści Viestada jest klasyczny włoski obiad w ulubionej restauracji La Carbonara w Rzymie. Poszczególne składniki obiadu stanowią osobne rozdziały książki. W każdym z nich autor przedstawia historie danego produktu i rolę, jaką odegrał w rozwoju cywilizacji. Na przykład...

Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.

Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.

Ponad milion tekstów w jednym miejscu.

Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"

Zamów
Unikalna oferta
Wydanie: 12039

Wydanie: 12039

Zamów abonament