Producent odpowiada za to, o czym napisał w instrukcji
Pieczenie tarty ma być bezpieczne. Produkt nie może stwarzać zagrożenia dla konsumentów.
Spór o bezpieczeństwo używania formy do tarty dotarł do Naczelnego Sądu Administracyjnego, ale na razie pozostaje nierozstrzygnięty.
Ceramiczne formy do pieczenia tarty używane w tradycyjnych piekarnikach domowych spółka sprowadziła z zagranicy. W wyniku kontroli próbki tych wyrobów przeprowadzonej na podstawie ustawy z 2003 r. o ogólnym bezpieczeństwie produktów inspektorzy wojewódzkiej inspekcji handlowej stwierdzili, że wszystkie przebadane egzemplarze popękały przy różnicy temperatury. Jako nieodporne na szok...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta