Zanurzeni w kuchennym chaosie
Po wszystkich wysokobudżetowych rozczarowaniach tego sezonu dostaliśmy zaskakujące niskobudżetowe cacko, komediodramat o budzie z makaronem i kanapkami w Chicago.
Serial nie tylko o robieniu jedzenia, ale też i format idealny do kolacji – osiem odcinków, każdy po 20–40 minut. W sumie prawie cztery godziny – nie za dużo, dzięki czemu pozostaje niedosyt, ale też i nie za mało, byśmy zdołali wgryźć się w ten świat na poziomie fabuły, jak też i formy. Bo wizualnie „The Bear” prezentuje się znakomicie. W serialu stworzonym przez Christophera Storera dla stacji kablowej FX on Hulu (część koncernu Disneya) odnajdziemy gwar i chaos, którego być może czasem klient nie widzi zza baru i lady. Ale kto pracował w „gastro”, ten wie, że nie jest to raczej cicha i spokojna robota. Branża raczej patologiczna, jeśli spojrzeć chociażby na warunki pracy i biznesowe praktyki.
Carmy (Jeremy...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta