Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Elementy drobiowe

05 sierpnia 1999 | Ekonomia | AS

ELEMENTY DROBIOWE

Rosną ceny przetworów drobiowych. Giełda Rol-Petrol w Łodzi proponowała mięso mechanicznie odkostnione z kurczaka - 2,3 zł kg, udziec z indyka - 6,8 zł kg. Małopolska Giełda Towarowa miała w ofercie ćwiartki z kurczaka, import z USA - 4,2 zł kg. Biuro Maklerskie Agrohandel wystawiało wątroby z kurczaka, indyka po 2,8 zł kg, mięso mechanicznie odkostnione z kurczaka i indyka - 2,5 zł kg, podudzia indycze - 3,5 zł kg, filety z udźca indyka - 7,2 zł kg, skrzydła indyka - 3.3 zł kg. Na Giełdzie Olsztyńskiej mięso mechanicznie odkostnione drobiowe kosztowało 1,8 zł kg, z indyka - 2 zł kg. Wschodnie Biuro Towarowe Totus w Białymstoku sprzedawało mięso mechanicznie odkostnione z indyka - 2 zł kg, z kurczaka - 1,95 zł kg. Na Giełdzie Galicyjskiej w Tarnowie kury mięsne były po 3 zł kg, kury rosołowe - 2,5 zł kg. Giełda Łódzka oferowała drobiowe porcje rosołowe po 1,85 zł kg, kury mięsne - 3,5 do 3,6 zł kg, kaczki mrożone - 7,6 zł kg, gęsi mrożone - 8 zł kg.

Brak okładki

Wydanie: 1767

Spis treści
Zamów abonament