Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Placek i lin w śmietanie

03 września 1999 | Moje Pieniądze | DW
źródło: Nieznane

SZTUKA WYDAWANIA PIENIĘDZY

Placek i lin w śmietanie

DANUTA WALEWSKA

Coraz mniej ryzykowne jest zatrzymanie się w restauracjach i barach przydrożnych.

Wiele osób, wyruszając w podróż, starannie szykuje jedzenie, tak aby nie zatrzymywać się w restauracjach, barach, nie wydawać pieniędzy i nie narażać się na niestrawność. Nie zawsze ma to sens. Jeśli wybieramy się samochodem do Hiszpanii, a kanapki zrobione w Polsce zamierzamy jeść we Francji, jest to równie ryzykowne jak zatrzymanie się w Polsce przy przypadkowym grillu, który nie ma żadnego higienicznego zaplecza. Mam nadzieję, że grille są pod baczną kontrolą sanepidów.

Możliwości posilenia się podczas podróży po Polsce znacznie poprawiły się w ciągu ostatnich lat. Niestety, nie dotyczy to pociągów, w których menu jest wciąż takie samo jak w latach gospodarki planowej (schabowy, jajecznica, parówki, ogórek, pomidor). Różnica polega tylko na tym,...

Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.

Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.

Ponad milion tekstów w jednym miejscu.

Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"

Zamów
Unikalna oferta
Brak okładki

Wydanie: 1794

Spis treści

Fotoreportaż

Zamów abonament