Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Kasza po chińsku, ryba po murzyńsku

14 kwietnia 2000 | Magazyn | JD
źródło: Nieznane
źródło: Nieznane
źródło: Nieznane

STYL ŻYCIA

Kasza po chińsku, ryba po murzyńsku

  • Dania Danuty Myłek

    FOT. PIOTR KOWALCZYK

    Wywiad z panią doktor alergolog ( "Magazyn" nr 5 ) wywołał spore poruszenie. Namawiała w nim bowiem, by nie jeść mięsa, nie pić mleka, nie używać cukru, a wszystkie niemal tradycyjne produkty, do których jesteśmy przyzwyczajeni, zastąpić ziarnami, kiełkami, korzeniami i popijać... tylko wodą. Zapytaliśmy panią doktor, co sama jada.

    Jeździłam sporo po świecie, widziałam dużo różnych rzeczy. Jadłam ślimaki, szarańczę, pieczone pędraki. Ale największy szok przeżyłam na południu Angoli, w okolicach Namibii. Mieszkający tam polscy przyjaciele namówili mnie, bym zwiedziła słynny pas welwiczii, jedyne miejsce na świecie, gdzie rosną carnivory - olbrzymie mięsożerne drzewa podziemne. Komunikacji żadnej, dostałam się tam jakimś wojskowym samolotem. Któregoś wieczoru zaprosili nas znajomi Murzyni. Złowili kraby. Będzie królewska uczta,

  • ...

Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.

Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.

Ponad milion tekstów w jednym miejscu.

Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"

Zamów
Unikalna oferta
Brak okładki

Wydanie: 1987

Spis treści

Fotoreportaż

Zamów abonament