Wydarzenia Projekty Produkty
Dobra dieta to śródziemnomorska
Dieta śródziemnomorska - bogata w warzywa, owoce, ryby i tłuszcze roślinne - zmniejsza ryzyko nowotworów i chorób serca - uważają założyciele powstałego w Instytucie Diety Śródziemnomorskiej i Żywienia Funkcjonalnego. Działać on będzie pod patronatem Rady Promocji Zdrowego Żywienia i Polskiego Towarzystwa Badań nad Miażdżycą. Jego członkowie - lekarze różnych specjalności - zajmą się popularyzacją żywieniowych sposobów walki z cukrzycą, otyłością, chorobami układu krążenia i nowotworami. Będą zachęcali do jedzenia większej ilości warzyw i owoców, ryb i oliwy z oliwek oraz do picia wód mineralnych. Zamierzają też organizować szkolenia dla lekarzy i udzielać bezpłatnych porad pacjentom. Dieta obfita w warzywa, owoce i niskotłuszczowe produkty mleczne, przy ograniczonej ilości...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta