Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Ustawa z dnia 11 maja 2001 r. o warunkach zdrowotnych żywności i żywienia

04 listopada 2002 | Ustawy | NS

Tekst ujednolicony po zmianie z 30 sierpnia 2002 roku

Ustawa z dnia 11 maja 2001 r. o warunkach zdrowotnych żywności i żywienia

 

I. Ujednolicony tekst ustawy powstał na podstawie Dzienników Ustaw:

  • z 2001 r. Nr 63, poz. 634 i Nr 128, poz. 1408
  • z 2002 r. Nr 135, poz. 1145, Nr 166, poz. 1362
II. Przedostatnia nowela z dnia 24 lipca 2002 r. (Dz. U. Nr 135, poz. 1145) wprowadziła do ustawy znaczące zmiany, które w większości obowiązują od 12 września 2002 r. Jednak niektóre zmiany wchodzą w życie w innych terminach:
  • 10 listopada 2002 r. - zaznaczone tłustą czcionką
  • 1 stycznia 2003 r. - zaznaczone czerwoną czcionką
  • 1 stycznia 2004 r. - zaznaczone fioletową czcionką
W art. 14 tej noweli znalazł się też przepis przejściowy, który stanowi:

"Art. 14. 1. Decyzje zezwalające wydane na podstawie ustawy, o której mowa w art. 1 [czyli ustawy z dnia 11 maja 2001 r. o warunkach zdrowotnych żywności i żywienia (Dz. U. Nr 63, poz. 634 i Nr 128, poz. 1408) - przyp. rol], zachowują ważność na okres, na jaki były wydane, nie dłużej jednak niż do dnia uzyskania przez Rzeczpospolitą Polską członkostwa w Unii Europejskiej.

2. Decyzje zezwalające wydane na podstawie ustawy z dnia 25 listopada 1970 r. o warunkach zdrowotnych...

Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.

Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.

Ponad milion tekstów w jednym miejscu.

Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"

Zamów
Unikalna oferta
Brak okładki

Wydanie: 2765

Spis treści
Zamów abonament