W dobrym smaku
NOWOŚCI U WŁOCHÓW
Od kilku miesięcy działają trzy nowe włoskie restauracje. O Capiodoro na Pradze pisałam w aktualnym numerze "WIR". O Va Bene na Woli i Al Pomodoro w Ursusie wspominam regularnie, bo ich właściciele od początku dbają o urozmaicenie proponowanej oferty.
Nadir Misimi, obywatel Macedonii, który większość swojego życia spędził we Włoszech, a teraz szefuje kuchni w Va Bene, jest autorem nowej zimowej karty. Całe poprzednie menu pozostało tam bez zmian, menu zimowe to tylko wkładka uatrakcyjniająca ofertę. Teraz podawane są w Va Bene np. grillowane warzywa (18 zł), w tym papryka czerwona, żółta i zielona, bakłażan, cukinia oraz czerwona cebula z ziołami...
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta