Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

W dobrym smaku

02 lutego 2004 | Warszawa | MK

W DOBRYM SMAKU

NOWOŚCI U WŁOCHÓW

Od kilku miesięcy działają trzy nowe włoskie restauracje. O Capiodoro na Pradze pisałam w aktualnym numerze "WIR". O Va Bene na Woli i Al Pomodoro w Ursusie wspominam regularnie, bo ich właściciele od początku dbają o urozmaicenie proponowanej oferty.

Nadir Misimi, obywatel Macedonii, który większość swojego życia spędził we Włoszech, a teraz szefuje kuchni w Va Bene, jest autorem nowej zimowej karty. Całe poprzednie menu pozostało tam bez zmian, menu zimowe to tylko wkładka uatrakcyjniająca ofertę. Teraz podawane są w Va Bene np. grillowane warzywa (18 zł), w tym papryka czerwona, żółta i zielona, bakłażan, cukinia oraz czerwona cebula z ziołami...

Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.

Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.

Ponad milion tekstów w jednym miejscu.

Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"

Zamów
Unikalna oferta
Brak okładki

Wydanie: 3141

Spis treści

Nauka i Technika

Zamów abonament