Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Święto cukierników

19 lutego 2004 | Warszawa | NM
źródło: Nieznane

Święto cukierników

FOT. ANDRZEJ WIKTOR

Wszystkie warszawskie piekarnie pracowały wczorajszej nocy na pełnych obrotach. W cukierni Antolak (na zdjęciu) usmażono na tłusty czwartek około 20 tys. pączków z marmoladą wieloowocową oraz niemal sto kilogramów faworków. Do pracy przyszli wszyscy zatrudnieni w firmie cukiernicy. Smażenie pączków zaczęli wczoraj o ósmej wieczorem, a zakończą dzisiaj o piątej po południu. - I tak nie jesteśmy w stanie w pełni sprostać zapotrzebowaniu - mówi Zofia Antolak, właścicielka cukierni. MDR

Brak okładki

Wydanie: 3156

Spis treści
Zamów abonament