Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Za mało żyta i wieprzowiny

13 marca 2004 | Ekonomia | AS
źródło: Nieznane

Towary Obawy przed ustawą o nadmiernych zapasach

Za mało żyta i wieprzowiny

Zwiększyła się w minionym tygodniu podaż podstawowych zbóż: pszenicy i kukurydzy. Nadal brakuje żyta. W handlu mięsem stopniowy wzrost cen wieprzowiny, spowodowany ograniczonym skupem żywca.

Większe dostawy pszenicy na rynek spowodowały lekki spadek cen. W tym tygodniu dostawcy mogli liczyć na transakcje tylko przy cenie nie wyższej niż 700 zł za t. Nie było na przykład zainteresowania pszenicą po 710 - 730 zł...

Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.

Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.

Ponad milion tekstów w jednym miejscu.

Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"

Zamów
Unikalna oferta
Brak okładki

Wydanie: 3176

Spis treści

Kultura

Zamów abonament