Żywność niedostatecznie kontrolowana
06 stycznia 2005 | Prawo | NR
Prawo konsumenckie Żywność niedostatecznie kontrolowana W Polsce badaniem żywności zajmuje się wiele instytucji. Nie ma jednak żadnej, która sprawdzałaby prawdziwość informacji podawanych przez producenta. Ograniczają się one jedynie do porównania składu żywności z deklarowanym przez producenta lub do oceny etykiet.
To za mało - alarmuje Stowarzyszenie Konsumentów Polskich.
Stowarzyszenie przygotowało raport o...
Dostęp do treści Archiwum.rp.pl jest płatny.
Archiwum Rzeczpospolitej to wygodna wyszukiwarka archiwalnych tekstów opublikowanych na łamach dziennika od 1993 roku. Unikalne źródło wiedzy o Polsce i świecie, wzbogacone o perspektywę ekonomiczną i prawną.
Ponad milion tekstów w jednym miejscu.
Zamów dostęp do pełnego Archiwum "Rzeczpospolitej"
ZamówUnikalna oferta