Używamy plików cookies, by ułatwić korzystanie z naszych serwisów.
Jeśli nie chcesz, by pliki cookies były zapisywane na Twoim dysku zmień ustawienia swojej przeglądarki.

Szukaj w:
[x]
Prawo
[x]
Ekonomia i biznes
[x]
Informacje i opinie
ZAAWANSOWANE

Za mało cukru

12 marca 2005 | Ekonomia | PR

NA ŚWIECIE Za mało cukru

W kampanii październik 2004 - wrzesień 2005 r. niedobór cukru na świecie wzrośnie o 3 mln ton do 4 mln, głównie z powodu rosnącego popytu w Azji (Chiny, Indonezja) - przewiduje firma maklerska ED&F Man. Produkcja nie zmieni się i wyniesie 143 mln ton, a spożycie wzrośnie do 147 mln. Zapasy zmaleją o 5 mln t, po spadku o 3,5 mln t rok temu. Niemiecka firma zajmująca się handlem cukrem F. O. Licht przewiduje niedobór tylko miliona ton (produkcja 146,2 mln, spożycie 147 - 148 mln).

NA PODST. AGENCJI OPRAC. P.R.
Brak okładki

Wydanie: 3480

Spis treści
Zamów abonament