Kuchnia nastrojowa
Magda Gessler to mistrzyni kreowania nastroju, pięknych miejsc i wyrafinowanych dań. Stworzyła już ponad 20 restauracji, m.in. warszawskiego Fukiera i Zielnik, poznańską Bażanciarnię, a niedawno wraz z mężem pensjonat i Klinikę Medycyny Estetycznej w willi Uciecha w Nałęczowie. Za dwa tygodnie otwarcie najnowszej eksplozji pomysłów wnętrzarskich i kulinarnych Magdy Gessler, restauracji AleGloria w Domu Dochodowym przy placu Trzech Krzyży. Niedawno ukazała się jej książka "Kuchnia moja pasja", w której znajdziemy przepisy m.in. na babeczki "Wesoła krówka", sałatkę "Krakowiacy i górale" i pieczeń cielęca "Jak u babci Irki". Zabawa smakami oraz kunszt i wdzięk gotowania - oto co pełnymi garściami możemy czerpać z tego zbioru.
Monika Kucia