Z DYNIĄ ZDROWIEJ
Chleb na naturalnym zakwasie, z mąki z pełnego przemiału wzbogaconej ziarnami i zbożami, bez polepszaczy i konserwantów można kupować w sieci sklepów Pieczywo Mistrza Piotra. W sprzedaży są chleby pełnoziarniste, żytnie, pszenne, bułki maślane i drożdżówki z serem, a także pyszne kanapki. Moim ulubionym jest chleb pełnoziarnisty z dynią sprzedawany na wagę (dość drogi - mały bochenek kosztuje 6 zł). Nie wysycha, nie pęka w środku, ma chrupiącą skórkę i dość długo pozostaje świeży. Pieczywo pakowane jest w ekologiczne torebki, w których zachowuje świeżość przez kilka dni. W sklepikach panuje miła, bezpretensjonalna atmosfera, dzięki wystrojowi i sympatycznym ekspedientkom, które w dodatku wiedzą, co sprzedają, i potrafią o tym opowiedzieć.
Monika Kucia Pieczywo Mistrza Piotra - punkty: róg ul. Widok i Kruczej, ul. Żelazna 76, ul. Domaniewska 41, ul. Francuska 41, róg ul. Bonifraterskiej i Franciszkańskiej, ul. Wańkowicza 2